Met zijn label Something Happening Somewhere brengt Nuno al ruim vijf jaar lang EPs en compilaties uit en worden er showcases gehost van New York tot in Beirut. “Onze laatste release van levende legende Cosmic Force en Dexter was in twee weken uitverkocht. In april start ik daarnaast een sublabel, meer gericht op house en disco, dat Oossha gaat heten (een anagram van SoHaSo, red.). Als ik iets tof vind dan breng ik het gewoon uit, zonder marketingplan erachter. Ik ben niet echt bezig met of iets goed gaat verkopen. Soms verkoopt iets direct uit en soms doe je daar zes maanden over. Dat blijf ik het leukste vinden, anders wordt het wel heel zakelijk en saai allemaal.” Waar je jaren geleden vooral dj’s zag doorbreken, lijkt er nu een golf aan producers van de nieuwe generatie op te staan en is ook de oude garde nog zeer productief. Jan: “Er gebeurt héél veel. Je kunt nu makkelijk een hele vette set van vijf uur lang draaien met tracks van eigen bodem.” Maar op zijn eigen cv prijkt nog slechts één remix en verder niks. Jan: “Ik denk dat ik het niet zo goed kan, het afmaken kan ik gewoon niet.” Nuno barst in lachen uit en denkt er anders over: “Volgens mij kan je het wel maar moet je er wat meer tijd in stoppen!” Jan: “Ik doe het al sinds mn zestiende he..” Nuno: “Je bent denk ik te kritisch. En moet je dat los laten, platen maken en lekker uitbrengen.” Jan: “Hmm, misschien wel he. Wie weet dat er ooit weer wat van komt.”
Als je zelf geen muziek uitbrengt zijn radioshows en dj-sets online zetten essentieel voor je naamsbekendheid. Jan: “Ik doe af en toe een radioshow. Als ik een uur draai maak ik meestal een playlist van dertig nummers en de rest gaat dan eigenlijk vanzelf. Sommige podcasts die online staan zijn sets van festivals waar ik heel veel goede respons op heb gekregen. Het is voor mij een belangrijke manier om te laten zien wat ik muzikaal doe. Nuno heeft nog SoHaSo, maar dit is mijn enige platform.” Nuno heeft ook geen maandelijkse show, maar heeft wel een handige regelmaat gevonden: “Ik doe één keer per kwartaal een show op Stranded in Utrecht, eentje op Operator in Rotterdam en eentje op Red Light Radio in Amsterdam. Zo spreid ik het een beetje. Radio is te gek en het is belangrijk voor een stad. Je kunt er totaal iets anders doen dan in de club, muziek laten horen waar je misschien wel jaren naar gezocht hebt. Of rustigere platen die je op een andere manier kunnen raken, die hoor ik vaak via de radio. Radio kan echt een portal zijn naar andere genres waar ik misschien niet altijd de tijd voor heb om helemaal in te duiken. Zelf luisterde ik altijd heel veel naar Gilles Peterson en zijn Worldwide show. Dat ging van hiphop naar jazz naar techno en daar heb ik zoveel dingen ontdekt. Dat blijft het leukste aan radio, een set van iemand luisteren en ineens opspringen: jeeezus wat is dit dan?”
Beiden zijn ze groot fan van Pieter Jansen’s Yeyeh radioshow en The Something Something van Will Oirson. Nuno: “Verder is het vooral ook wat voorbij komt en wie ik toevallig live zie in m’n timeline. En ik hou BBC 6 en Gilles Peterson nog steeds in de gaten.” Jan gebruikt radiostations vooral als platform om muziek te ontdekken: “Ik luister veel shows, dan zit ik te Shazammen en tracklists uit te pluizen. Maar de laatste tijd gebruik ik ook veel Spotify. Die playlists die ze automatisch voor me maken zijn heel goed. Zo vind ik artiesten waar ik anders nooit op zou zijn gekomen.” Nuno: “Ik gebruik dat niet echt. Als ik het aanzet en ga afwassen bijvoorbeeld, heb ik nooit het gevoel dat het algoritme goede nummers aanraadt, dat moet beter kunnen.” Gelukkig weten de twee als geen ander dat geen algoritme het haalt bij een dj van vlees en bloed. Op de radiogolf of live, zoals met zijn tweeën back to back op 1 maart in Radio Radio. Toegang is gratis. Meekijken en luisteren kan via radioradio.radio.