Kornuit

Best Kept Secret 2019 Aftermovie

Wat was het een geweldig Best Kept Secret Festival 2019! Check onze Best Kept Secret aftermovie en herbeleef het festivalweekend door de ogen van de vrienden Matthijs, Bas, Lotte, Nina en Daan.

Lente Kabinet X Kornuit - Podiumdieren: Yīn Yīn

Lente Kabinet en Kornuit presenteren met trots hun tweede video in de gloednieuwe videoreeks Podiumdieren . De serie is in het leven geroepen naar aanleiding van de samenwerking tussen beide partijen en neemt het moment om muzikanten in het daglicht te zetten door met ze in gesprek te gaan over hun voorbereiding, het werkproces, routines en live optreden. Deze tweede video brengt de Maastrichtse band Yīn Yīn in beeld, die bekend staan om hun Oosterse invloeden binnen hun op funk leunende muziek. Het duo bracht vorig jaar hun eerste EP uit op het 7” label Bongo Joe, en heeft alweer een tweede release op de planning staan.

Lees hier verder

BAKKIE BAKKIE X KORNUIT FESTIVALSPECIAL 2: HET LENTE KABINET & JAMESZOO

Trek maar een bakkie open, want de tweede Bakkie Bakkie festivalspecial staat live! Dit keer over Lente Kabinet en met Jameszoo.

Check de podcast

Lente Kabinet x Kornuit - Podiumdieren: Karel

Samen met Lente Kabinet presenteren we met trots de portretreeks: Podiumdieren. Bekijk de eerste aflevering met de Amsterdamse eenmansband KAREL over o.a. zijn muziek, voorbereiding en liedjes skippen terwijl niemand het door heeft.

Lees hier verder

BEESMUNT SOUNDSYSTEM: EEN RADIOSHOW ALS IDEALE VISITEKAARTJE

Artist

Het Amsterdamse duo Beesmunt Soundsystem is al jaren een veel geziene en vooral geliefde verschijning in de hoofdstad. Ze hosten er één van de populairste shows op Red Light Radio, die zodanig geliefd is dat ze over de hele wereld fans hebben zitten. Ze speelden dit jaar van Japan tot in Litouwen, tourden door Noord-Amerika en brachten ook nog soms nieuwe muziek uit. Aanstaande zaterdag draaien de jeugdvrienden op de derde Radio Radio x Kornuit avond.

lees hier het interview

Tenzers: twintigers die strijden voor een jazz-revolutie

De gebroeders Vincent (25) en Siemen (23) Tenzer groeiden op in Leiden met een muzikale vader die altijd al een variëteit aan platen en tapes draaide thuis. Maar het was Sticks van Opgezwolle die de broers ooit in één van zijn teksten wees op het bestaan van de Ferry Maat’s Soulshow in de jaren zeventig en tachtig. Door zich daarin te verdiepen kwamen ze in contact met bands als War, Kool & The Gang en Earth, Wind & Fire. Tegenwoordig zijn ze binnen hun generatie één van de weinige fakkeldragers van jazzmuziek met hun show op Red Light Radio en zijn ze nu officieel onderdeel van het Super Sonic Jazz team, een label en festival dat ze samen met KC the Funkaholic runnen, de Amsterdamse superselector en pionier die al decennia aan het roer staat van allerhande muzikale golven als één van Paradiso’s head honchos.

MARCELLE: AL DERTIG JAAR LANG EEN ICOON OP DE RADIO ÉN IN DE CLUB

Artist

Haar experimentele sets op drie draaitafels tegelijk brengen Marcelle al jaren de hele wereld over. Dierengeluiden door techno heen, vooruitstrevende electronica, nieuwe Afrikaanse dansmuziek, oude dubstep of gekke dancehall: dj, producer, muzikante en radiomaakster  Marcelle en haar onuitputtelijke platencollectie verrassen keer op keer.

In aanloop naar haar set in Radio Radiobellen we haar wakker na een slopend weekend met weinig slaap in Portugal en Oostenrijk, om te praten over de rol die radio speelt in haar leven.

Lees hier het interview

Een ode aan underground radiocultuur: Carista

Artist

Carista timmerde al wat jaartjes behoorlijk aan de weg als resident van De School en met een radioshow op Red Light Radio en NTS in Londen, maar nadat ze zich deze zomer tijdens zowel Dekmantel als Lowlands tot één van de absolute uitschieters ontpopte is haar naam definitief gevestigd in de Europese scene.

Lees hier het interview. 

Kornuit start met circulaire drinkbekers op festivals

Kornuit en Grolsch willen de hoeveelheid plastic afval op festivals verkleinen

Lees verder

Strafwerk 2018 aftermovie

SFW After movie

Zonder twijfel de mooiste editie tot nu toe. Geniet samen met ons nog één keer van deze zesde editie van SWF. We zien jullie volgend jaar bij SFW2019!

 

Made of moments

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Ontdek Kornuit
Vul je geboortedatum in

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol