twee radioshows
Zelf doet ze liefst twee radioshows, één in Amsterdam en één in Londen, waar ze meer en meer draait en in de armen wordt gesloten van DJ's en promoters die daar de dienst uit maken. "Mijn twee radioshows zijn eigenlijk niet vergelijkbaar. Ik draai op NTS meer hiphop en R&B, iets wat bij Red Light Radio niet kan omdat Facebook de stream stopt als je major label materiaal draait. Je bent dus genoodzaakt om daar anders te draaien, bij NTS kan ik ook een SZA of Chance the Rapper draaien. In het nieuwe jaar krijg ik trouwens een extra uur bij RLR en duurt mijn show daar twee uur!"
Elke minuut tot in de puntjes voorbereiden, zoals veel dj's en radiomakers doen, is niets voor de Utrechter. "Soms weet ik helemaal niet wat ik wil draaien, maar dat gaat eigenlijk best wel goed en ik vind het heel tof om op die manier bezig te zijn, zonder te weten wat de volgende track zal zijn. Het gaat erom dat je de luisteraar meeneemt en betrokken houdt. Door wat informatie te delen, te kletsen, het persoonlijk te houden en dingen vertellen die je hebt meegemaakt. Wat ook heel fijn is bij bijvoorbeeld NTS is dat er een chatroom is, dan kun je precies zien wat mensen zeggen en denken en praat je mee met de chatbox."
De online radiocultuur bloeit als nooit te voren. Bijna elke grote stad lijkt tegenwoordig wel een bruisend (internet)station te herbergen waar DJ's samenkomen en muziekliefhebbers dagelijks terecht kunnen in een enorme schatkist aan obscure muziek in alle soorten en maten. "Maar radio maken als dj moet je alleen doen als het je echt ligt. Het helpt wel voor je bereik, maar je kunt ook gewoon mixtapes eruit gooien, vooral als je zelf niet praat. Je kunt juist laten horen dat je muzikale horizon breed is en je meer draait dan alleen housemuziek. Mensen verwarren de radiowereld en clubwereld toch zeker wel, ik had het hier ook over met Margie van Rush Hour, die door haar show vaak wordt geboekt voor chille openingssets terwijl ze keihard kan draaien."