Kornuit

KORNUIT STEUNT TRASHPACKERS OP WEG NAAR 100.000 VOLLE VUILNISZAKKEN

Samen op weg naar minder, beter of geen plastic

Kornuit steunt Trashpackers. Het initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo roept backpackers op om tijdens hun reis afval op te ruimen en het eigen gebruik van plastic afval te verminderen. Trashpackers staat hiermee symbool voor de wens van jongeren om reizen en duurzaamheid te combineren. Dit sluit aan bij de uiteenlopende projecten waarmee Kornuit al bijdraagt aan een betere en schonere wereld met minder plastic afval. Naast financiële ondersteuning van Trashpackers, zijn er plannen voor gezamenlijke afvalopruimacties in Nederland. 

Give something back-packing

Deze slogan van de Trashpackers community zet aan tot nadenken. Een trashpacker is een milieubewuste backpacker die geen troep maakt, maar tijdens zijn reis juist zoveel mogelijk afval opruimt en zijn eigen plastic gebruik mindert. Tijdens zijn reizen door Azië heeft Tijmen veel afval opgeruimd. Hij besefte echter dat hij anderen nodig had om echt impact te kunnen maken. Zijn Trashpackers community zorgt inmiddels voor vele afvalopruimacties over de hele wereld. Het doel voor dit jaar: gezamenlijk 100.000 vuilniszakken afval opruimen.

Tijmen Sissing, The Trashpacker: “Ik had nooit gedacht dat toen ik met één vuilniszak begon, een jaar later meer dan 10.000 mensen zouden volgen. Het raakt me en het is fascinerend om te zien dat zowel backpackers én de lokale bevolking aansluit wat op zijn beurt weer anderen inspireert om mee te doen. Zo blijft die sneeuwbal rollen, al zijn opruimacties slechts een deel van de oplossing. Vanuit stichting Trashpackers willen we de impact vergroten door wereldwijd organisaties te inspireren actie te ondernemen. Een tof voorbeeld hiervan is het krat van Kornuit, gemaakt van 100% plastic afval en daarmee volledig circulair! Daar komen onze ambities en visies dan ook samen. Er is nog een hoop te winnen in Nederland: tot de dag van vandaag is er nog steeds geen statiegeldsysteem voor kleine plastic flessen en blikjes, terwijl dit bewezen effectief is. Door circulaire drinkbekers op festivals in te brengen willen we een statement maken, dat hergebruiken en inleveren de norm zou moeten worden. Ik ben dankbaar dat een mooi merk als Kornuit ons steunt. De ideeën die we tot nu toe samen hebben, beloven een waardevolle impuls te zijn voor onze missie.” Kornuit omarmt deze gedachte.

Afvalopruimacties in Nederland

De komende maanden wordt de samenwerking tussen Trashpackers en Kornuit omgezet naar projecten in Nederland. Zo worden er afvalopruimacties georganiseerd bij onder meer festivals. De bedoeling is om het bewustzijn te vergroten rondom het gebruik van plastic en anderen te inspireren.

Made of moments

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Ontdek Kornuit
Vul je geboortedatum in

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol