Kornuit

Het Kornuit krat: het eerste krat ter wereld volledig gemaakt van plastic afval

Dagelijks gooit ieder van ons plastic consumentenafval weg. Het Kornuit krat is volledig van dít afval gemaakt. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. Dit kunststof is gebruikt voor het Kornuit krat.

Duurzaamheid

 

Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Zo kijken we continu hoe we ons hierin kunnen verbeteren en hoe we ons product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten. Ons nieuwe krat, het eerste krat ter wereld dat voor 100% gemaakt is van plastic consumentenafval, is hier een goed voorbeeld van.

Verpakkingen

 

Ook voor al onze andere verpakkingen zijn we constant aan het testen hoe we deze zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten. Zo hebben we jaren geleden al onze kroonkurken aangepast waardoor deze uiteindelijk lichter zijn, wat weer betekent dat er minder materiaal nodig is om deze te produceren, worden de folies voor onze blik 6-packs volledig van gerecycled plastic gemaakt en vinden er nu testen plaats om te kijken hoe we onze blik trays van de huidige 72% gerecycled materiaal naar 100% kunnen brengen.   

Festivals

 

Kornuit is aanwezig op meer dan 120 festivals in Nederland. Samen met onze festivalpartners kijken we hoe we deze festivals zo duurzaam mogelijk neer kunnen zetten. Zo zijn we recentelijk een pilot gestart met het aanbieden van een full service pakket voor hard cup bekers. Dit omvat de levering van de bekers, de logistiek, reiniging en opslag. We willen hiermee een bijdrage leveren aan het verder reduceren van de hoeveelheid plastic afval, aan een schoner festivalterrein en het verder verbeteren van de festivalervaring van de bezoeker. We hebben ons als tot doel gesteld om in 2020 al onze festivals te voorzien van circulaire drinkbekers.

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Ontdek Kornuit
Vul je geboortedatum in

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol