Kornuit

Lente Kabinet x Kornuit - Podiumdieren: Yīn Yīn

Lente Kabinet en Kornuit presenteren met trots hun tweede video in de gloednieuwe videoreeks Podiumdieren. De serie is in het leven geroepen naar aanleiding van de samenwerking tussen beide partijen en neemt het moment om muzikanten in het daglicht te zetten door met ze in gesprek te gaan over hun voorbereiding, het werkproces, routines en live optreden. Deze tweede video brengt de Maastrichtse band Yīn Yīn in beeld, die bekend staan om hun Oosterse invloeden binnen hun op funk leunende muziek. Het duo bracht vorig jaar hun eerste EP uit op het 7" label Bongo Joe, en heeft alweer een tweede release op de planning staan.

Kees Berkers en Yves Lennertz zijn niet alleen bandleden, maar zijn ook buren in Maastricht. De twee hebben een rijk muzikaal verleden waarbij beiden in verschillende bandjes hebben gespeeld. Het is die ervaring en muzikale kennis die ze hebben meegenomen in hun band Yīn Yīn, dat met hun muziek veel inspiratie haalt uit Oosterse muziek. "Pakistaanse invloeden, Japanse dingen... Het is moeilijk uit elkaar te houden. Er is bij ons eigenlijk een soort mix ontstaan, die in het algemeen doet denken aan Oosterse muziek." Samen brachten ze in 2018 hun eerste single 'Dion Ysiusk' uit op het Zwitserse label Bongo Joe en meer nieuwe nummers liggen al klaar op de plank.

De video illustreert het beeld van twee muzikanten die muziek ademen en eigenlijk niets liever doen. Kees: "ik voel elke dag wel de urgentie om muziek te maken, maar dat kan gewoon niet altijd. We hebben de laatste tijd veel shows, dus dan maken we muziek op het podium tijdens de soundcheck." Daarnaast laat het zien hoe de heren te werk gaan binnen het maakproces en hoe zij zich voelen tijdens bepaalde optredens. "Ik probeer een balans te zoeken tussen mijn concentratie, het luisteren naar de andere muzikanten en tegelijkertijd probeer ik de sfeer van het publiek te pakken. Dat is een gekke zone waar je je in begeeft, want soms ben ik er helemaal niet tijdens het drummen en word ik tijdens het spelen in een keer soort van 'wakker', terwijl ik me al die tijd in een soort 'andere wereld' heb begeven." Kortom, de video laat een getalenteerde band zien waar de muziekwereld de komende tijd ongetwijfeld nog veel over gaat horen.

De videoreeks Podiumdieren portretteert muzikanten door hen hun eigen verhaal te laten vertellen. Het focust zich op het werkproces in de breedste zin van het woord: voorbereiding, muziek maken, routines en optreden zijn onderwerpen die als rode draad door de gehele serie zullen terugkomen. Lente Kabinet en Kornuit presenteren samen tevens een podium op het festival in mei, waarvan elk jaar twee artiesten uitgekozen zullen worden om een nieuwe video mee te maken.

Check hier de video:

Made of moments

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Ontdek Kornuit
Vul je geboortedatum in

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol