Kornuit

FAQ Kornuit Bos

Wat is het Kornuit Bos? Waar wordt het bos geplant? En wat kan je allemaal doen met jouw officiële bos-certificaat? Hieronder vind je het antwoord op al jouw Kornuit Bos-vragen. 

Wil je meer weten over het Kornuit Bos? Bekijk dan ook de video van Kornuit Bos Terreinbeheerder Rick voor alle ins en outs van het Kornuit Bos!

 

Hoe werkt het Kornuit Bos?

Hier vind je het antwoord op al jouw Kornuit Bos-vragen.
 

Wat is het Kornuit bos?

Kornuit wil samen met jou een steentje bijdragen aan het milieu. Dit willen we doen door een bos aan te planten. Hiermee zorgen we voor extra zuurstof, voor nu en in de toekomst. Met jouw hulp kunnen we het bos zo groot mogelijk maken. Koop daarom snel een actieverpakking en help mee het Kornuit Bos te laten groeien!
 

Waarom een Kornuit Bos?

Het beleven van mooie momenten brengt vaak CO2-uitstoot met zich mee. Of het nou het brouwen van ons bier is, of datzelfde bier drinken op een festival. Hier maken wij ons ook zorgen over. Met een eigen bos willen we de impact van onze gezamenlijke momenten compenseren. Nu en in de toekomst. Omdat de beste momenten zorgeloos zijn.

 

Hoe werkt de actie?

Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop een 6-pack of krat Kornuit bier. Op de actieverpakking staat een unieke code. Deze unieke code kan je verzilveren op www.kornuitbier.nl/bos, om vervolgens jouw officiële Kornuit Bos-certificaat te kunnen ontvangen! Elke geclaimde code is weer een (halve) vierkante meter bos erbij! Wij zorgen ervoor dat voor elke geclaimde code een stuk bos wordt aangeplant.

 

Mag ik meerdere codes claimen?

Ja, claim zo veel codes als je wilt. Hoe meer codes je verzilvert, hoe meer stukken bos je kan claimen. Samen maken we zo het Kornuit Bos zo groot mogelijk!

 

Tot wanneer kan ik een Kornuit Bos-code verzilveren?

Tot eind dit jaar (31 december 2020) kun je de Kornuit actieverpakking met Kornuit Bos-code kopen. De code voor het Kornuit Bos kun je verzilveren tot en met 2 februari om 10:00 uur. Je kunt de code verzilveren op www.kornuitbier.nl/bos voor een Kornuit Bos-certificaat.

 

Wat kan ik met mijn bos-certificaat doen?

Laat aan al je vrienden en familie zien dat jij je steentje bijdraagt aan het milieu! Je kan jouw bos-certificaat (na het verzilveren van de actiecode) downloaden en delen op social media. Vergeet niet @kornuitbier en Kornuit Facebook te taggen en laat ons weten hoeveel bos je hebt geclaimd.

 

Waar kan ik het door mij aangeplante stuk bos terugvinden?

Bij het verzilveren van jouw unieke code (staat op de actieverpakking) ontvang je een officieel Kornuit Bos-certificaat. In dit certificaat staat een link naar Google Maps waar je jouw geclaimde stuk bos kan zien.

 

Waar groeit het Kornuit Bos?

Vlakbij vliegveld Twente ligt een stuk grond waar wij het Kornuit-Bos gaan planten. Check hieronder waar het Kornuit Bos gaat komen!

Kan ik het Kornuit Bos bezoeken?

De plek waar het Kornuit Bos geplant gaat worden is beschermd gebied. Daarom kan je het Kornuit Bos helaas niet bezoeken. Wel kan je het bos bekijken vanuit de lucht. Op jouw Kornuit Bos-certificaat staat een link naar Google Maps waar je jouw geclaimde stuk bos kan zien.

 

Hoe claim ik een stuk Kornuit Bos?

Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop een 6-pack of krat Kornuit bier. Op de actieverpakking staat een unieke code. Deze unieke code kan je verzilveren op www.kornuitbier.nl/bos, om vervolgens jouw officiële Kornuit Bos-certificaat te kunnen ontvangen!

 

Ben ik eigenaar van een stuk bos als ik een certificaat heb?

Wanneer je een Kornuit Bos-certificaat hebt ontvangen, heb je een stuk bos geclaimd, maar ben je geen officiële eigenaar. Landschap Overijssel is en blijft de eigenaar van het Kornuit Bos.

 

Wanneer wordt het Kornuit Bos geplant? 

De beste periode om een boom te planten is tussen september en februari. Samen met Landschap Overijssel gaan we kijken naar het beste moment om het Kornuit Bos aan te planten. Houd onze social kanalen (@kornuitbier, Kornuit Facebook) in de gaten voor updates!  

 

Hoeveel bos wordt er geplant?

Het Kornuit Bos wordt geplant op een stuk grond van 4 hectare. Dit stuk bos kan jij laten groeien door Kornuit te kopen en de actiecode(s) te verzilveren (en hiermee een stuk bos te claimen). Bij aankoop van een 6-pack Kornuit kan je een halve vierkante meter bos claimen en bij aankoop van een krat Kornuit zelfs een hele vierkante meter!

 

Wat groeit er in het Kornuit Bos?

Het Kornuit Bos is een mix van verschillende soorten bomen en struiken. Terreinbeheerder Rick legt in deze video uit wat voor soort bomen en struiken er geplant worden in het Kornuit Bos. 

 

Wie beheert het Kornuit Bos?

Het Kornuit Bos wordt beheerd door Landschap Overijssel. Landschap Overijssel zorgt niet alleen voor het beheer, maar ook voor de bescherming en ontwikkeling van het Kornuit Bos. De organisatie bestaat uit deskundige landschap liefhebbers die zich met hart en ziel inzetten voor het Overijsselse landschap en dus ook voor het Kornuit Bos. Wil jij ook je steentje bijdragen aan het Kornuit Bos? Koop dan snel een actieverpakking en doe mee!

 

Waar kan ik Kornuit kopen?

Kornuit bier is verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten in Nederland. Houd onze social media kanalen @kornuitbier en Kornuit Facebook in de gaten voor de verkrijgbaarheid. 

 

Wat zijn de actievoorwaarden?

De actievoorwaarden voor het Kornuit Bos vind je hier.

Made of moments

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Ontdek Kornuit
Vul je geboortedatum in

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol